De sociotropiske vælgere: Ønsket om faldende ledighed betyder mere, end hvem der bliver statsminister, og vælgerne kan ikke købes med lønstigninger

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

De sociotropiske vælgere : Ønsket om faldende ledighed betyder mere, end hvem der bliver statsminister, og vælgerne kan ikke købes med lønstigninger. / Hansen, Kasper Møller; Bech, Mickael.

I: Politica, Bind 39, Nr. 1, 2007, s. 67-86.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Hansen, KM & Bech, M 2007, 'De sociotropiske vælgere: Ønsket om faldende ledighed betyder mere, end hvem der bliver statsminister, og vælgerne kan ikke købes med lønstigninger', Politica, bind 39, nr. 1, s. 67-86.

APA

Hansen, K. M., & Bech, M. (2007). De sociotropiske vælgere: Ønsket om faldende ledighed betyder mere, end hvem der bliver statsminister, og vælgerne kan ikke købes med lønstigninger. Politica, 39(1), 67-86.

Vancouver

Hansen KM, Bech M. De sociotropiske vælgere: Ønsket om faldende ledighed betyder mere, end hvem der bliver statsminister, og vælgerne kan ikke købes med lønstigninger. Politica. 2007;39(1):67-86.

Author

Hansen, Kasper Møller ; Bech, Mickael. / De sociotropiske vælgere : Ønsket om faldende ledighed betyder mere, end hvem der bliver statsminister, og vælgerne kan ikke købes med lønstigninger. I: Politica. 2007 ; Bind 39, Nr. 1. s. 67-86.

Bibtex

@article{99c8a009eb754d768c0fb056c3a5bce5,
title = "De sociotropiske v{\ae}lgere: {\O}nsket om faldende ledighed betyder mere, end hvem der bliver statsminister, og v{\ae}lgerne kan ikke k{\o}bes med l{\o}nstigninger",
abstract = "De seneste folketingsvalg er i pressen blevet udr{\aa}bt til at v{\ae}re pr{\ae}sidentvalg mellem to statsministerkandidater. Et discrete choice-eksperiment, hvor v{\ae}lgerne er stillet over for et valg mellem alternativer best{\aa}ende af kombinationer af udvalgte karakteristika (mere i l{\o}n, stigende eller faldende ledighed og statsministerkandidat), giver mulighed for at komme med bud p{\aa}, hvor meget v{\ae}lgeren v{\ae}gter de to andre karakteristika i forhold til statsministerkandidaten. det vil sige, at der sker en reel styrkevurdering af de to kandidter. Discrete choice-eksperimentet peger p{\aa}, at ledighed har st{\o}rre betydning end valget mellem statsministerkandidater. resultaterne viser ogs{\aa}, at v{\ae}lgerne p{\aa} tv{\ae}rs af politiske tilh{\o}rsforhold er villige til at acceptere en {\ae}ndring af statsminister uden l{\o}nkompensation under foruds{\ae}tning af, at ledigheden mindskes. En sociotropisk tankegang synes alts{\aa} at v{\ae}re st{\ae}rkere end en egotropisk.",
author = "Hansen, {Kasper M{\o}ller} and Mickael Bech",
year = "2007",
language = "Dansk",
volume = "39",
pages = "67--86",
journal = "Politica",
issn = "0079-3027",
publisher = "EditorialArca",
number = "1",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - De sociotropiske vælgere

T2 - Ønsket om faldende ledighed betyder mere, end hvem der bliver statsminister, og vælgerne kan ikke købes med lønstigninger

AU - Hansen, Kasper Møller

AU - Bech, Mickael

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - De seneste folketingsvalg er i pressen blevet udråbt til at være præsidentvalg mellem to statsministerkandidater. Et discrete choice-eksperiment, hvor vælgerne er stillet over for et valg mellem alternativer bestående af kombinationer af udvalgte karakteristika (mere i løn, stigende eller faldende ledighed og statsministerkandidat), giver mulighed for at komme med bud på, hvor meget vælgeren vægter de to andre karakteristika i forhold til statsministerkandidaten. det vil sige, at der sker en reel styrkevurdering af de to kandidter. Discrete choice-eksperimentet peger på, at ledighed har større betydning end valget mellem statsministerkandidater. resultaterne viser også, at vælgerne på tværs af politiske tilhørsforhold er villige til at acceptere en ændring af statsminister uden lønkompensation under forudsætning af, at ledigheden mindskes. En sociotropisk tankegang synes altså at være stærkere end en egotropisk.

AB - De seneste folketingsvalg er i pressen blevet udråbt til at være præsidentvalg mellem to statsministerkandidater. Et discrete choice-eksperiment, hvor vælgerne er stillet over for et valg mellem alternativer bestående af kombinationer af udvalgte karakteristika (mere i løn, stigende eller faldende ledighed og statsministerkandidat), giver mulighed for at komme med bud på, hvor meget vælgeren vægter de to andre karakteristika i forhold til statsministerkandidaten. det vil sige, at der sker en reel styrkevurdering af de to kandidter. Discrete choice-eksperimentet peger på, at ledighed har større betydning end valget mellem statsministerkandidater. resultaterne viser også, at vælgerne på tværs af politiske tilhørsforhold er villige til at acceptere en ændring af statsminister uden lønkompensation under forudsætning af, at ledigheden mindskes. En sociotropisk tankegang synes altså at være stærkere end en egotropisk.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 39

SP - 67

EP - 86

JO - Politica

JF - Politica

SN - 0079-3027

IS - 1

ER -

ID: 249819819