CVAP professor udgiver ny bog: "Minister - mellem ministerium og folketing" – Københavns Universitet

Center for Valg og Partier > Aktiviteter > Nyheder > Nyhedsliste > CVAP professor udgiver...

25. juni 2018

CVAP professor udgiver ny bog: "Minister - mellem ministerium og folketing"

CVAP professor (MSO), Henrik Jensen, udgiver i dag bogen: "Minister - mellem ministerium og folketing".

Om aftenen den 27. juni 2015 blev Eva Kjer Hansen ringet op af sin politiske leder og partiformand, Lars Løkke Rasmussen, som tilbød hende posten som miljø- og fødevareminister i en kommende Venstre-regering. Eva Kjer Hansen takkede ja.

Denne bog fortsætter herfra, hvor forfatteren på baggrund af interviews med og observation af tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (Venstre) giver et indblik i en ressortministers arbejdsformer og -relationer til sit embedsværk, regeringen, Folketinget og partigrupperne.

Henrik Jensen er professor (MSO), dr.scient.pol. & ph.d., ansat ved Institut for Statskundskab, KU, med en fortidig ansættelse i Folketinget.

”Ministre, ministerier og regeringer er forskellige, men der er alligevel rigtig meget, jeg kan nikke genkendende til i denne bog. Den giver et klart billede af, hvordan en minister, et ministerium og en regering får en presset og kompliceret hverdag til at hænge sammen i samspil med mange aktører. Det er spændende læsning, som også kan gøre en tidligere minister klogere.”
- Henrik Dam Kristensen, MF (Socialdemokratiet) og tidligere minister.

”Denne bog er den første politologiske analyse, der går empirisk i dybden med ministerfunktionen i dansk politik og forvaltning. Det er også i international sammenhæng en udpræget mangelvare. Analysen er veldokumenteret og stringent. Bogen er indsigtsfuld og giver et fortrinligt og troværdigt indblik i en ellers ret lukket verden. Den er i ordets bedste forstand oplysende.”
- Jørgen Grønnegård Christensen, professor emeritus, Aarhus Universitet.

Bogen kan findes her.