Konference om Politisk Marketing 11. maj 2010 – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print kalender-ikon Bookmark and Share

Center for Valg og Partier > Kalender > Konference om Politisk...

Konference om Politisk Marketing 11. maj 2010


D. 11. maj i år løb den første konference om Politisk Marketing på dansk grund af stablen.

Konferencen var arrangeret af Sigge Winther Nielsen. Den bestod af to dele. En lukket og en åben. Den lukkede del af konference foregik i frokoststuen på Institut for Statskundskab på CSS, og havde til formål at deltagerne skulle fremlægge og opponere på arbejdspapirer til en dansk antologi om Politisk Marketing. Bogen udkommer til foråret 2011.

Udover bidragsyderne og peer-reviewers, deltog en af grundlæggerne af disciplinen, Phil Harris, Executive Dean for Business, Enterprise and Life Long Learning fakultetet ved University of Chester, der efterfølgende skulle være første taler ved den åbne del.

Den åbne del fandt sted om eftermiddagen i Chr. Hansen auditoriet på CSS med følgende program:

  • Phil Harris,  executive Dean for Business, Enterprise and Life Long Learning fakultetet ved University of Chester , hvis oplæg bestod i en generel introduktion til disciplinen og dens udvikling.
  • Majken Schultz, professor ved Copenhagen Business School, der bidrog med branding teori og dens anvendelse i Politisk Marketing.
  • Jørgen Goul Andersen, professor ved Aarhus Universitet, der præsenterede sit bud på hvordan Politisk Marketing kunne kobles sammen med issue voting teori.
  • Sigge Winther Nielsen, ph.d.-stipendiat i politisk marketing ved Københavns Universitet, der afsluttede talerrækken med en præsentation af en sprit ny undersøgelse om de danske partiers brands baseret på en associationsanalyse

Konferencen blev rundet af med paneldebat, hvor publikum stillede spørgsmål til oplægsholderne, samt lidt hyggesnak om konferencens indhold i forhallen til Chr. Hansen Auditoriet.

Karina Kosiara-Pedersen
Lektor, ph.d.
Institut for Statskundskab
Københavns Universitet

Centerleder, CVAP (Center for Valg og Partier) http://www.cvap.polsci.ku.dk/