Ny rapport: Unge mænd stemmer mindst – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Center for Valg og Partier > Aktiviteter > Nyheder > Nyhedsliste > Ny rapport: Unge mænd ...

17. marts 2016

Ny rapport: Unge mænd stemmer mindst

CVAP udgiver en ny rapport: Unge mænd stemmer mindst

Spritny undersøgelse om danskernes valgdeltagelse ved folketingsvalget i 2015 viser, at flere unge mænd end kvinder vælger sofaen frem for stemmeboksen.

Citat af Kasper Møller Hansen: "Samlet set, ser vi allerede nu en markant forskel i valgdeltagelsen hos kvinder og mænd og den vil blot blive større i de kommende valg, når de flittige kvindegenerationer fylder mere og mere i det samlede vælgerkorps, mens mændene i stigende grad bliver på sofaen."

Rapporten kan findes her.

Fakta om rapporten
Rapporten ”Valgdeltagelsen og vælgerne til Folketingsvalget 2015” er udarbejdet af Yosef Bhatti, Jens Olav Dahlgaard, Jonas Hedegaard Hansen og Kasper Møller Hansen fra Center for Valg og Partier ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet.

Rapporten er finansieret af DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd, Folketinget og Det Frie Forskningsråd.